VÄRMEPUMPAR I STOCKHOLM!

Thermovent har över 20 års erfarenhet och är helt märkesoberoende.

Värmepumpar

Värmepumpar är skapta och framtagna för att effektivt värma upp våra hus och byggnader utan att natur eller miljö ska behöva ta onödig skada. Man utnyttjar helt enkelt den förnybara energin som redan finns runt omkring oss i vår miljö. Det bästa är att samtidigt som man värnar om miljön och får sitt hus varmt så kan man också spara in stora summor pengar med hjälp utav just sin värmepump.

När man ska välja en värmepump för sitt hem eller sin fastighet så måste man betrakta en rad olika faktorer för att välja det bästa alternativet utifrån de förutsättningar som man har. Det handlar bland annat om vilken hustyp man har, hur energibehovet ser ut, nuvarande värmesystem, belägenhet och skick. Följande fakta bör altid finnas tillgängliga inför sitt kommande val:

• Ventilationssystem och behov.
• Hur stor area som ska värmas upp.
• Mängden elförbrukning.
• Belägenhet, tomtyta och markförhållanden.

Med oerhört lång erfarenhet i bagaget och stort intresse för de olika möjligheterna hjälper vi er att ta fram en optimal lösning för er.

En värmepums funktion

Värmepumpar utnyttjar som nämnt den redan tillgängliga värmen som finns i form av antingen vatten, luft eller berg. När värmen tas in är den av en lägre temperatur, men genom en termodynamisk process kan man omvandla energin man har och på så vis få fram en tillräcklig hög temperatur för att sedan kunna använda sig utav den för sitt tilltänkta ändamål. Man skulle kunna beskriva dem som kylanläggningar fast helt tvärtom.

En värmepump är uppbyggd med fyra stycken huvuddelar. En förångare, en kondensor, expansionsventil samt en kompressor. Alla samman är vidare sammanförda med ett slutet rörsystem vart köldmedium i antingen gas- eller vätskeform cirkulerar. Tillsammans arbetar de alla för att upprätta och bibehålla ett jämt tryck och skapa värme som sedan kan ledas vidare ut i våra hem.

Fördelar som en värmepump för med sig

Fördelarna som följer för de som väljer att installera en värmepump är många och generellt sett så har alla mycket att vinna genom installationen. Inte minst vår miljö och plånbok. Framtiden för värmepumparnas utveckling ser faktiskt oerhört ljus ut och bara under några få år har de vuxit sig större och blivit ett betydligt mer effektivt och självklart val än tidigare.

Behov av underhåll

För en värmepump är behovet av underhåll minimalt. Man skulle faktiskt kunna beskriva pumparna som näst intill helt underhållsfria till skillnad från mängder av andra energiförsörjningsalternativ. Det enda man behöver lägga sin tid på är att med jämna mellanrum kontrollera köldbärarvätskans nivå och säkerhetsventilens läge. Partikelfilter och silar kan också i sin tur emellanåt med fördel rengöras.

Lönsamhet

Desto högre effekt värmepumpen som man har besitter desto lönsammare kommer den också att bli. Effektiviteten uppges som värmefaktor, dvs den energi som utvinns från pumpen i förhållande till den elektriska som man tillför. Allra mest effektiva är värmepumparna i värmesystem där temperaturerna hålls lägre så ju lägre temperaturhöjningar man har, desto högre kommer också värmefaktorn i sin tur att te sig.

Miljöpåverkan

Även om det alltid finns en liten påverkan på vår miljö så är det idag helt klart ett utav de uppvärmningsalternativ som belastar vår miljö och natur som allra minst. Man använder sig utav helt förnybar energi som återfinns i vatten, vind och mark och det som egentligen styr hur pass stor miljöpåverkan kan bli är hur pumpen används eller hur de kommer till. Dock så har utvecklingen av värmepumparna gått oerhört fort och de som marknaden erbjuder konsumenter idag är minimalt miljöskadliga.

Drift och säkerhet

Värmepumpar överlag är driftsäkra i sig och utgör en mycket stabil värmekälla med hög verkningsgrad. Livslängden i sin tur är också den lång vilket gör att installationen som många anser dyr kommer att löna sig flera gånger om. Dessutom så kan man också använda sig utav sin pump under sommarens varmare dagar för att få tillgång också till komfortkyla.

Låna pengar enkelt till alla värmeprodukter från CTC, inkl. installation!

I samarbete med Danske Bank erbjuder vi en enkel och förmånlig finansiering som gäller alla CTC-produkter och CTC-installatörer.
Snabb digital ansökan!
Läs mer om det förmånliga lånet på danskebank.se/ctc

Få er kostnadsfria offert från Thermovent!

Oavsett om ni är intresserade av installation av värmepumpar, värmesystem, solsystem eller någon av våra produkter så är ni alltid välkomna att kontakta oss på Thermovent för en konstandsfri offert!

Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

KONTAKTA OSS

Välkommen att ringa eller maila till oss på Thermovent för tidsbokning av ett kostnadsfritt möte. Vi erbjuder gratis offert till alla! Du når oss på telefonnummer 08 62 68 780 och via mail på jerry@thermovent.se.