Fördelar med solvärme​

Solvärmens miljöpåverkan

En av de absolut främsta fördelarna och det starkaste argumentet för att investera i solvärme är just dess minimala påverkan på vår natur och vårt klimat. Det är den renaste energikällan som finns på marknaden idag. Utsläppen från dess drift är knappt nämnvärd och man ser till produktionens miljöpåverkan så är den helt enkelt försumbar i förhållande till energin som kan återfås och dess livslängd.

Ekonomi

Att investera i ett solsystem är både smart för plånboken och för miljön. Solens strålar är helt kostnadsfria och driftkostnaderna för de olika solvärmesystemen är i sin tur försumbara. De kräver minimalt med service och livslängden i sin tur är lång. Även om man lägger ut en enligt många saftig summa vid själva inköpet så har man alltså ändå igen det på sikt. En annan fördel är också att man blir mindre påverkad av elprisernas höjningar.

Livslängd och underhåll

Med tanke på systemens livslängd så har man igen sin investering ganska snart. Under den tid som de sedan finns där och värmer upp vatten och rum så kräver de också oerhört lite i form av underhåll och tillsyn. Det viktigaste för dess funktion är det installatören som rår över då det mest väsentliga för dess funktion rör just utformningen utav systemet. Med rätt system och rätt installation kommer värmeanläggning att fungera med färre driftstörningar och fungera optimalt som komplement till andra värmekällor.

Få er kostnadsfria offert från Thermovent!

Oavsett om ni är intresserade av installation av värmepumpar, värmesystem, solsystem eller någon av våra produkter så är ni alltid välkomna att kontakta oss på Thermovent för en konstandsfri offert!

Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

KONTAKTA OSS

Välkommen att ringa eller maila till oss på Thermovent för tidsbokning av ett kostnadsfritt möte. Vi erbjuder gratis offert till alla! Du når oss på telefonnummer 08 62 68 780 och via mail på jerry@thermovent.se.