Bergvärme Upplands Väsby - En effektiv och miljövänlig energilösning

Vad är bergvärme?

Bergvärme är en beprövad metod för att utvinna energi från marken genom djupa borrhål i berggrunden. Den använder solens naturliga värme lagrad i marken för att effektivt värma upp byggnader. Genom att installera ett bergvärmesystem kan man dra nytta av den konstanta temperaturen som finns i marken året runt, vilket gör det till en pålitlig och hållbar energikälla.

Hur fungerar bergvärme?

Processen för bergvärme är relativt enkel men effektiv. Ett bergvärmesystem består vanligtvis av en värmepump som är kopplad till en serie borrhål som borras djupt ner i berggrunden. I borrhålen cirkulerar en vätska, vanligtvis en blandning av vatten och antifrysmedel, som fungerar som en köldbärare. Vätskan absorberar värme från marken genom kollektorer i borrhålen och transporterar sedan värmen till värmepumpen. Värmepumpen höjer temperaturen på den upptagna energin och överför den till husets värmesystem. Det kan vara i form av vattenburna element, golvvärme eller varmluftssystem, vilket ger effektiv uppvärmning och ibland även kylning av byggnader.
Hur-fungerar-värmepumpar

Berggrunden i Upplands Väsby och dess fördelar för bergvärme

Berggrunden i Upplands Väsby består huvudsakligen av gnejs och granit, vilket är optimalt för bergvärme. Dessa bergarter har hög värmeledningsförmåga och utgör en stabil grund för borrhål, vilket gör det möjligt att effektivt utvinna och lagra energi från marken.

Fördelar med bergvärme i Upplands Väsby

En av de mest lockande fördelarna med bergvärme är de betydande kostnadsbesparingarna på lång sikt. Trots den initiala investeringen kan bergvärme minska uppvärmningskostnaderna med upp till 80% jämfört med traditionella värmesystem. Detta beror på den höga effektiviteten hos värmepumpar och den stabila tillgången på energi från marken.
Bergvärme är en miljövänlig uppvärmningsmetod som bidrar till att minska koldioxidutsläppen och beroendet av fossila bränslen. Genom att utnyttja naturlig jordvärme minskar bergvärme din fastighets miljöpåverkan och främjar en mer hållbar energianvändning.

Bergvärmeinstallation i Upplands Väsby

Thermovent erbjuder en omfattande service för installation av bergvärme i Upplands Väsby. Vi tar hand om hela processen, från ansökan om tillstånd till slutlig installation och löpande underhåll. Att installera bergvärme kräver vanligtvis tillstånd från lokala myndigheter, vilket vi hjälper dig att navigera genom för att säkerställa en smidig process.
När tillståndet är beviljat, utför vårt erfarna team installationen med noggrannhet och professionalism. Vi säkerställer att alla delar av systemet är korrekt installerade och fungerar optimalt för att maximera effektiviteten och livslängden på din bergvärmeanläggning.
ROT-avdrag-för-installation-av-bergvärme

ROT-avdrag för installation av bergvärme

Ett annat incitament för att välja bergvärme är möjligheten att dra nytta av ROT-avdraget för installationskostnader. Detta avdrag gör det möjligt för dig att minska kostnaden för arbetskraften för installationen av bergvärme, vilket gör det mer ekonomiskt fördelaktigt att investera i denna hållbara energilösning.
Från och med 1 juli 2024 har ROT-avdraget höjts till 75 000 kronor per person och år, vilket gör det ännu mer fördelaktigt att överväga bergvärme för din fastighet i Upplands Väsby.

Sammanfattningsvis

Bergvärme med Thermovent är inte bara en effektiv och kostnadseffektiv lösning för uppvärmning i Upplands Väsby, utan det är också ett steg mot en mer hållbar framtid.
Sammanfattningsvis

Kontakta oss

idag för att få en skräddarsydd offert och låt oss tillsammans skapa en mer miljövänlig energilösning för din fastighet.

Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.