Jag vill ha offert

Bergvärme Sollentuna

Thermovent har över 20 års erfarenhet och är helt märkesoberoende.

Bergvärme Sollentuna

För många fastighetsägare är kostnaden för energiförbrukning ett ständigt hägrande orosmoln. Det är därför som allt fler fastighetsägare, i Sollentuna och i hela Sverige, väljer att installera bergvärme. Att värma upp huset med hjälp av värme från berggrunden är inte bara ett otroligt bra sätt att spara pengar på. Bergvärme är också klimatsmart, i och med att energin som nyttjas är 100% förnybar.

Vill du boka tid för ett kostnadsfritt möte om bergvärme till din fastighet? Kontakta Thermovent på telefonnummer 08 62 68 780 eller via mail på jerry@thermovent.se idag!

Thermovent bergvärme

Thermovent erbjuder konsultation, leverans, installation och reparation av bergvärme och bergvärmepumpar i Sollentuna. Vi har varit verksamma i branschen sedan 1992 och besitter därför sällsynt lång erfarenhet av allt som rör bergvärme. Varje år utför vi mängder av värmepumpsprojekt, i hela länet och till många olika kunder. Vi arbetar med såväl privatpersoner och privata fastigheter som fastigheter som ägs av företag och föreningar.

Läs vidare för att veta mer om vår organisation och våra tjänster!

Arbetsprocessen

Bergvärmen som ska värma upp din fastighet finns på mellan ca 75-200 meters djup. För att nå ner till värmen borrar vi ett hål och för att ”hämta upp” värmen använder vi en specialtillverkad slang med ett lika specialtillverkat ämne inuti. Det är en komplicerad operation. Därför är det oerhört viktigt att den som utför arbetet har koll på vad den gör.

På Thermovent utförs arbetet av erfarna och kunniga medarbetare, och utefter ett antal olika steg:

Konsultation

Vi är övertygade om att god dialog är nyckeln till lyckade samarbeten. Därför ser vi alltid till att, genom hela projektet, kommunicera och vara transparenta med alla våra kunder. Förutom bergvärme levererar och installerar vi också andra typer av värmepumpar. Om du känner dig osäker på vilken som passar bäst för just din fastighet erbjuder vi gratis konsultation. Här tittar vi bland annat på energiförbrukning samt täthet och storlek på fastigheten.

Förutom gratis konsultation erbjuder vi gratis offert till alla!

Borrning

När vi har kommit överens med dig som kund om vad som ska göras drar den tyngsta delen av projektet igång: Nämligen borrningen. Hur djupt hålet blir avgörs av hur långt ner vi måste borra för att nå önskad bergvärme. Detta kan variera mellan olika tomter, områden och hus, men det ligger i regel på mellan 70 och 200 meter. Trots att hållet är så pass djupt så mäter det inte mer än 15 cm i diameter. Detta gör att du knappt kommer att märka av det då projektet är genomfört.

Tomten påverkas inte märkbart av borrningen efter bergvärme. Under tiden som arbetet sker kommer utrustning och verktyg behöva finnas på plats, vilket såklart kan orsaka temporär oreda. När projektet är färdigt återgår tomten och kringliggande miljöer dock till det normala!

Demontering

Ut med det gamla och in med det nya. För att göra plats åt bergvärme behövs gamla energisystem avlägsnas. När du anlitar Thermovent sköter vi demonteringen och bortforslingen av dina gamla system.

Installation

Thermovent arbetar enbart med de bästa varumärkena på marknaden för bergvärme. De värmepumpar vi installerar håller högsta kvalitet och kommer att fungera under många års tid. Vi erbjuder dessutom trygghetsförsäkring i upp till 18 år.

Har du några frågor om hur vår leverans och installation av bergvärme går till? Välkommen att kontakta oss på telefon eller email redan idag!

08 62 68 780
jerry@thermovent.se

Teamet

Alla medarbetare på Thermovent genomgår omfattande utbildning innan de börjar arbeta med bergvärme hos oss. Detta gör att vi kan garantera samma höga nivå på arbetet alldeles oavsett vem som utför det. Vårt team har levererat bergvärme i Sollentuna under 4 decennier och planerar att fortsätta länge till!

Leverantörerna

Thermovent arbetar enbart med de bästa varumärkena på marknaden för bergvärme. De värmepumpar vi installerar håller högsta kvalitet och kommer att fungera under många års tid. Vi erbjuder dessutom trygghetsförsäkring i upp till 18 år.

Har du några frågor om hur vår leverans och installation av bergvärme går till? Välkommen att kontakta oss på telefon eller email redan idag!

08 62 68 780

jerry@thermovent.se

Varför bergvärme?

Det finns många effektiva och smarta metoder för att värma upp huset med modern teknik. Anledningen till varför så många väljer bergvärme är för att det helt enkelt är bäst av dessa metoder.

Lönsamhet

Med bergvärme installerat i fastigheten i Sollentuna kan man räkna med att spara pengar. Detta är förstås en av de allra viktigaste anledningarna till varför så många väljer just denna teknik.

Reducerade energikostnader

Den kostnad som arbetet med bergvärme ligger på brukar vanligtvis betala igen sig inom ungefär 5-10 års tid. Det sker eftersom kostnaden för energiförbrukningen minskar så pass drastiskt.

Ökat fastighetsvärde

Alla som någonsin sålt eller köpt villa vet hur stor roll uppvärmningen spelar för värdet på fastigheten. Det hus i Sollentuna som har bergvärme installerat stiger sannolikt ordentligt i värde. Detta är såklart bra för en framtida försäljning.

Klimatsmart energiförsörjning

Bergvärme är ett utmärkt sätt att värma upp fastigheten samtidigt som man inte ödslar på jordens resurser. Energin som nyttjas är 100% förnybar eftersom det rör sig om den lagrade solenergin som finns i berggrunden.

Värme året om

Bergvärme förser fastigheten med energi året om, oavsett hur kallt det är ute. Detta är möjligt eftersom värmen i berggrunden inte påverkas nämnvärt av väderomställningar. Så är inte fallet med pumpar som exempelvis nyttjar energin ur luften. Detta skiljer bergvärme mot vissa andra lösningar.

Bergvärme Täby

Kontakta Thermovent!

Vill du boka in ett kostnadsfritt möte om bergvärme till din fastighet? Kontakta oss på Thermovent via telefon eller mail redan idag!

Välkommen!

08 62 68 780
jerry@thermovent.se