Bergvärme i Täby: Uppvärmningsmetod med fördelar

Bergvärme är en uppvärmningsmetod som har blivit alltmer vanlig i Sverige, och Täby är förstås inget undantag. Vi på Thermovent är ett ledande företag inom installation av bergvärme och kan hjälpa dig att göra din bostad mer energieffektiv och miljövänlig.

Vad är Bergvärme?

Bergvärme utnyttjar den solenergi som naturligt lagras i jordskorpan. Denna energi används för att värma upp ditt hem genom att ta vara på den naturliga värmen från berggrunden.

Hur fungerar bergvärme?

För att installera bergvärme borrar man vanligtvis mellan 70 och 230 meter ner till berggrunden. En kollektorslang, fylld med en blandning av 30 % etanol och 70 % vatten, sänks ner i borrhålen. Vätskan i slangen värms upp av markens värme och cirkulerar sedan till en värmepump.
Värmepumpen överför den upptagna värmen till husets värmesystem, som kan inkludera vattenburna element och golvvärme. Systemet är slutet, vilket innebär att samma vätska cirkulerar kontinuerligt.
Hur-fungerar-värmepumpar

Fördelar med Bergvärme

Det finns flera fördelar med bergvärme som uppvärmningsmetod:

Miljövänligt

Bergvärme är en förnybar energikälla som minskar utsläppen av växthusgaser genom att använda den naturliga värmen från marken istället för fossila bränslen.

Underhållsfritt

När systemet väl är installerat krävs minimalt med underhåll. Den enda synliga delen är värmepumpen, som kan placeras i garaget, tvättstugan eller utanför huset.

Energibesparing

Ökar fastighetsvärdet

Installation av bergvärme kan öka värdet på din fastighet tack vare dess energieffektivitet och miljövänliga egenskaper.

Ekonomiskt

Efter den initiala investeringen kan du spara upp till 80 % på dina uppvärmningskostnader. Markens stabila temperatur gör systemet effektivt året om.

Bergvärme i Täby

Täby är en perfekt plats för bergvärmeinstallationer, tack vare Sveriges gynnsamma geologi som leder värme bra. Thermovent, experter på bergvärme, kan hjälpa dig med hela installationsprocessen, från borrning till drift.

Installation av Bergvärme

Installationen av bergvärme börjar med en noggrann bedömning av din fastighet för att fastställa det bästa borrstället. Thermovent hanterar sedan borrningen och installationen av kollektorslangen och värmepumpen. För att undvika påverkan på grundvattencirkulationen är det viktigt att ha minst 20 meters avstånd mellan borrhålen.

Ekonomiska och miljömässiga fördelar

Efter installationen av systemet kommer du att märka en betydande minskning i dina uppvärmningskostnader. Bergvärme bidrar dessutom till att minska din fastighets miljöpåverkan genom att minska utsläppen av växthusgaser och minska beroendet av fossila bränslen. Systemets stabila driftkostnader gör att du inte behöver oroa dig för fluktuerande energipriser eller politiska händelser som kan påverka tillgången till traditionella bränslen. Sammanfattningsvis är bergvärme en pålitlig, ekonomisk och miljövänlig uppvärmningslösning som passar de flesta hushåll i Täby.
ROT-avdrag-för-installation-av-bergvärme

Med hjälp av Thermovent

kan du enkelt byta till ett mer hållbart och kostnadseffektivt system som kommer att gynna både din ekonomi och miljön.

Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.