Bergvärme i Sollentuna: En miljövänlig uppvärmningsmetod

Bergvärme är en uppvärmningsmetod som blir alltmer populär i Sverige, särskilt i Sollentuna. Vi på Thermovent är specialiserade på att installera bergvärme och kan hjälpa dig att göra ditt hem mer energieffektivt och miljövänligt.

Vad är bergvärme?

Bergvärme utnyttjar solenergi som är lagrad i marken. Denna energi används för att värma upp ditt hem genom att dra nytta av den naturliga värmen som finns i berggrunden.

Hur fungerar bergvärme?

För att installera bergvärme borrar man hål, vanligtvis mellan 70 och 230 meter djupt, ner till berggrunden. En kollektorslang sänks ner i dessa borrhål och fylls med en vätska bestående av 30 % etanol och 70 % vatten. Denna vätska värms upp av berggrunden och cirkulerar genom slangen upp till en värmepump. Värmepumpen överför sedan denna värme till husets värmesystem, såsom vattenburna element och golvvärme. Systemet är slutet, vilket innebär att samma vätska återanvänds kontinuerligt.
Hur-fungerar-värmepumpar

Fördelar med Bergvärme

Det finns flera fördelar med att välja bergvärme som uppvärmningsmetod:

Miljövänligt

Bergvärme är en förnybar energikälla som minskar utsläppen av växthusgaser eftersom den använder naturlig värme från marken istället för fossila bränslen.

Ekonomiskt

Efter den initiala investeringen kan du spara upp till 80 % på dina uppvärmningskostnader. Den stabila temperaturen i marken gör att systemet fungerar effektivt året runt, oavsett säsong.

Underhållsfritt

När bergvärmesystemet är installerat krävs minimalt med underhåll. Det enda som är synligt är värmepumpen, som kan placeras i garaget, tvättstugan eller utanför huset.

Ökar fastighetsvärdet

Installation av bergvärme kan öka värdet på din fastighet tack vare dess energieffektivitet och miljövänliga profil.

Bergvärme i Sollentuna

Sollentuna är en idealisk plats för installation av bergvärme, tack vare Sveriges gynnsamma berggrund som leder värme bra. Thermovent, som är experter på bergvärme, kan hjälpa dig med hela installationsprocessen, från borrning till drift.

Installation av bergvärme

Installationen av bergvärme börjar med en noggrann bedömning av din fastighet för att bestämma det bästa stället att borra. Thermovent tar sedan hand om borrningen och installationen av kollektorslangen samt värmepumpen. Det är viktigt att ha minst 20 meters avstånd mellan borrhålen för att undvika påverkan på grundvattencirkulationen.

Ekonomiska och miljömässiga fördelar

Efter att systemet är installerat kommer du att märka en betydande minskning i dina värmeräkningar. Dessutom bidrar bergvärme till att minska din fastighets miljöpåverkan genom att minska utsläppen av växthusgaser och minska beroendet av fossila bränslen.
Den stabila driftkostnaden för bergvärme gör att du inte behöver oroa dig för fluktuerande energipriser eller politiska kriser som kan påverka tillgången till traditionella bränslen.
Sammanfattningsvis är bergvärme en pålitlig, ekonomisk och miljövänlig uppvärmningslösning som passar de flesta hushåll i Sollentuna.

Med hjälp av Thermovent

kan du enkelt byta till ett mer hållbart och kostnadseffektivt system som kommer att gynna både din plånbok och miljön.

Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.